Gebruiksonderzoek: ook met dieren

24 November 2010

Apen openen dakkoffer van auto

Gebruiksonderzoek, daar stelt men zich iets bij voor met menselijke deelnemers. Bij bepaalde producten kan het nuttig zijn ze ook aan gebruiksonderzoek met dieren te onderwerpen. Sommige producten zijn bestemd voor gebruik door dieren (vogelkooi, hondenriem, kattenluik), andere producten mogen door dieren niet gebruikt of beschadigd worden (muizen knagen leidingen door, katten krabben stoelen kapot, apen kunnen dakkoffers openen …). De dier-product interactie kan niet altijd afdoende voorspeld worden op basis van ervaring en literatuur. Gebruiksonderzoek is in dat geval de aangewezen manier om informatie te verzamelen. Bovenstaande foto is gevonden op internet en hier is waarschijnlijk geen sprake van een onderzoekssituatie.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply