De Zaak van de Kommervolle Komkommer

14 May 2012

Komkommer

Waarom zijn komkommers verpakt in krimpfolie? Zijn ze daardoor misschien langer houdbaar? In mijn ervaring rotten verpakte komkommers sneller dan onverpakte. Een komkommer is prachtig beschermd van zichzelf, daar hoeft helemaal geen tweede huid overheen. Een in krimpfolie verpakte komkommer is onhandig, die is namelijk niet te openen met de blote handen. De kunststof folie is stevig en zit zo dicht op het product, dat je het niet goed kunt vastpakken.
U zult zeggen : neem dan een mes. Meestal ga je een komkommer toch schillen en snijden, dus een mes is bij de hand. Goed, ik neem een mes en onthoofd de arme komkommer. En dan? De folie blijft hardnekkig aan beide delen van de komkommer kleven. De contouren van de komkommer worden zó netjes gevolgd door de folie dat de komkommer er niet uit te schuiven is. Snijd ik de folie er af met een mes, dan beschadigt de komkommer.
Grrrrr! Iedere keer dat gevecht. Zonde van mijn tijd en energie. De enige goede komkommer is een blote komkommer. En die in kunststof folie, dat moet wat mij betreft een kwamkwammer worden.

(deze column verscheen eerder in Pakblad nr. 5, mei 2004)

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply