Lotje Leert Lopen zonder Loopstoel

13 January 2014

Loopstoel

“Het ideale product is nuttig, effectief, efficiënt, veilig/gezond en comfortabel, kortom: ergonomisch. Er bestaan ook producten die de klant als nuttig ervaart, maar in de praktijk zijn ze onveilig en ongezond.

Zoals de loopstoel: Ouders vinden een loopstoel voor baby’s een geweldig ding omdat hun kind er plezier in heeft terwijl zij hun handen vrij hebben. Dat klopt. Zij veronderstellen dat het een veilig en gezond product is en dat hun kind hierdoor eerder leert lopen. Dat klopt niet, sterker nog: het tegenovergestelde is het geval. Een loopstoel is onveilig, ongezond en vertraagt de ontwikkeling van de motoriek en de hersenen van het kind. ”

Zo begint het artikel ‘Leentje leerde lotje lopen’, door Brecht Daams. Dit artikel is in december 2013 gepubliceerd in BabyWereld, vaktijdschrift voor de babybranche.
Klik hier voor een pdf van het hele artikel.

Tags: , , , , , , , , ,