Baby’s hebben buiktijd nodig

13 July 2014

“Kinderen zijn geen volwassenen. Dat lijkt een open deur, maar vroeger werden kinderen wel zo beschouwd. Ze waren weliswaar nog niet helemaal ‘af’, maar moesten toch zo snel mogelijk aan volwassen maatstaven voldoen. Pas de afgelopen eeuw kwam er aandacht voor de specifieke kenmerken van opgroeiende kinderen.

Tegenwoordig krijgen kinderen volop de gelegenheid om zich te ontwikkelen op een manier die bij hun leeftijd past. Vreemd genoeg geldt dit niet meer voor baby’s. Die worden de laatste tijd al vanaf de geboorte steeds vaker en langer in een stoel gezet, alsof het kleine volwassenen zijn.

Maar een baby is geen volwassene en hoort niet in een stoel.

Het is veel gezonder en prettiger voor baby’s om altijd op een plat, vlak oppervlak te liggen en regelmatig op de buik gelegd te worden (dat laatste natuurlijk alleen onder toezicht en als het kind wakker is). En plat is plat, geen gesjoemel, dus ook niet onder een kleine hoek of in een lichte kuilvorm.”

Zo begint het artikel ‘All you need is buiktijd en boxtijd’, door Brecht Daams. Dit artikel is in mei 2014 gepubliceerd in BabyWereld, vaktijdschrift voor de babybranche.
Klik hier voor een pdf van het hele artikel.

Belangrijk
Dit artikel is een must read voor alle aanstaande en jonge ouders.
Deel de link en stuur de pdf door.
Zie ook de andere artikelen uit BabyWereld.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,