Eet geen batterij en braak liever op je zij

7 September 2015

Batterij_Röntgen

 

“Het tweede Nationale Congres Kinderveiligheid, gehouden op 12 juni 2014, had als thema: ’Kinderveiligheid en preventie van letsels bij kinderen in en om het huis’. Het motto was: ‘Voorkom vallen, verstikken, verbranden, vergiftigen en verdrinken bij kinderen’. Die vijf ‘V’’s zijn bij kleine kinderen de belangrijkste oorzaken van letsel en overlijden.

Ik volgde ‘s middags de Workshop Verstikking, waarin werd gediscussieerd hoe verstikking voorkomen kan worden. Hierbij een verslag van enkele interessante punten.

Kinderen stikken het meest door verslikken in voedsel, door braken, door verwurging met touwtjes (bijvoorbeeld van een speen) en door een klap met de keel op een tafelrand. Hoe kan dit voorkomen worden?”

Zo begint het artikel ‘Eet geen batterij en braak liever op je zij’, door Brecht Daams. Dit artikel is in mei 2014 gepubliceerd in BabyWereld, vaktijdschrift voor de babybranche.
Klik hier voor een pdf van het hele artikel.

Tags: , , , , , , , ,