Goede gebruiksaanwijzing

19 March 2011

Jekko inzamelcontainer

 

 

 

 

Kleine elektrische apparaten kunnen voor 70% tot meer dan 80% worden gerecycled, spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Om de consument te helpen batterijen, spaarlampen en kleine elektrische apparaten apart te houden en in te leveren, is de Jekko ontworpen. Deze kartonnen

inzamelhulp helpt lege batterijen, kapotte spaarlampen en gebruikte kleine elektrische apparaten apart te houden om ze daarna gescheiden in te leveren

.

De Jekko wordt geleverd als plano karton pakket, en moet door de gebruiker zelf in elkaar worden gezet. Het in elkaar zetten vergt enig vouw-werk, maar er zit een zeer duidelijke gebruiksaanwijzing bij in de vorm van een handleiding en een instructie-video, zie de website van Jekko. De handleiding is helaas niet meer beschikbaar op de website.

 


 

 

De instructie-video is gefilmd vanuit het perspectief van de gebruiker, dat is voor degene die de instructie wil volgen het duidelijkst. De getekende handleiding heeft heldere tekeningen met duidelijke pijlen die beweging aangeven, een goede nummering om de volgorde van handelingen duidelijk te maken, en met ‘schaduw’ wordt aangegeven waar het gevouwen materiaal vandaan komt, zie afbeelding. Zo’n schaduw lijkt een detail, maar dit kan net het verschil uitmaken tussen een lastige en een handige gebruiksaanwijzing.


Ontwerp Jekko en gebruiksaanwijzing: Bart Kip, Brightbird Design.
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply