Klein huis? Grote box!

7 July 2018

Wie klein behuisd is en een kind verwacht, vraagt zich af waar dat kind en al z’n spullen moeten blijven. Wat heeft een kind allemaal niet nodig, vandaag de dag!

Dat begint met een wieg, een commode, een badje, een kinderwagen, een autostoel en later een kinderstoel. Daar kom je niet omheen, tenzij je nooit met de auto gaat, de eettafel als commode gebruikt, het kind in de wastafel baddert en het te slapen legt in een la onder de bedstede. Er zijn weinig mensen die dat doen.

Babyzitproducten

Het lijkt alsof baby’s ook niet zonder ‘babyzitproducten’ kunnen. Of in ieder geval wekken advertenties en productfolders die indruk. Veel ouders denken daardoor dat hun kind echt een wipstoeltje, loopstoeltje, badstoeltje en babystoeltje voor aan tafel nodig heeft. Ze kiezen daarom tegenwoordig zelfs vaak voor een wipstoeltje in plaats van een box. Ik vertelde dat mijn moeder, ze wilde het niet geloven. “Belachelijk! Dat kan toch niet? Je kan een baby toch niet de hele tijd vastzetten in een stoeltje?” Ze kon er met haar verstand niet bij.

Box

Een product dat de laatste jaren wat minder in de schijnwerpers staat, is de box. Niemand maakt hippe reclame voor de box. Daarom staat hij niet bij iedereen meer op de lijst met noodzakelijke producten. Maar laat u niet misleiden door het gebrek aan reklame! De box wordt weer hip. Waarom? Omdat baby’s dat willen.
Een box is de ultieme babygym, daar kan geen speeltoestel tegenop. Een box geeft namelijk optimale bewegingsvrijheid, gecombineerd met spijlen om je aan
op te trekken. Een gouden combinatie! Baby’s kunnen in een box naar hartelust en zonder gevaar spartelen, draaien en omrollen en zodra ze daar aan toe zijn, leren ze vanzelf zitten, staan en lopen. Daar hoef je als ouder niks voor te doen, behalve een box aanschaffen. De box stimuleert de motorische ontwikkeling beter dan alle babyzitproducten bij elkaar. Als een baby namelijk vastgebonden wordt of in een zithouding wordt gezet, wordt die ontwikkeling alleen maar belemmerd.

Ruimtebesparing

Wat ruimte betreft lijkt een box volumineus, maar dat valt best mee. Een box kan van alle kanten benaderd worden, dit maakt hem flexibel bij de inrichting van de kamer. Omdat je altijd naast een box staat (en niet knielt), is er relatief weinig ruimte omheen nodig. Een box maakt bovendien alle babyzitproducten overbodig, dat is zowel financiëel als qua ruimte een mooie besparing. En dat alles op minder dan een vierkante meter! Wat wil een mens nog meer.

Wie een klein huis heeft, gunt zijn kleine mens zijn eigen Tiny House: een box. Bij mij staat de box bovenaan de lijst met ‘noodzakelijke babyproducten’. Dat er dan geen plaats en geen reden meer is voor babyzitproducten, is alleen maar mooi meegenomen. Leve de bewegingsvrijheid, leve de box!

 

Dit artikel door Brecht Daams is in december 2017 gepubliceerd in BabyWereld, vaktijdschrift voor de babybranche.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply